2019

Kurs namenjen predškolcima, uzrasta od 5 do 7 godina

Šta učimo?

Grafika

Smajliće ćemo najpre upoznati sa pojmom grafike i šta je to zapravo. Kroz program prilagođen deci polaznici uče kako da koristeći računar naprave svoje prve digitalne crteže. Naučiće da sve ono što umeju da nacrtaju rukom na papiru, mogu preneti na računar bez ikakvih problema i prepreka. Biće oduševljeni za šta su sve sposobni, a da toga nisu bili svesni! :)

Dizajn

Nakon što se upoznaju sa grafikom i odrade prve crteže na računaru, prelazi se na viši nivo, a to je pravo dizajniranje. Radiće sa naprednijim programima za dizajn sa kojima će imati kompletnu manipulaciju nad fotografijama. Smajlići će nakon ove završene oblasti znati da spoje više fotografija u jednu, naprave svoj logo, uklone pozadinu sa fotografije i mnogo toga drugog.

kurs za smajlice

Blok programiranje

Kroz popularnu video igru Angry birds, smajlići će sastavljati prve programske redove pomoću blokova koda. Igra i učenje su spojeni u jedno, ali i nadmetanje, jer za cilj imaju da pređu sve nivoe ove ''igre'' koji su pred njima, od kojih je svaki sledeći za nijansu teži od prethodnog. Tako će steći logiku i razvijati programsko razmišljanje.

3D programiranje igara

Kodu Game Lab je izvrstan program za sve uzraste, vizuelno jasan i interesantan, a i što je najbitnije, jednostavan za korišćenje. U njemu će smajlići koristeći maštu kreirati svet u kome će njihovi heroji iz igrice imati misije, kretati se, skakati ili šta god drugo im oni budu naredili svojim isprogramiranim blokom koda. Pustićemo mašti na volju, da bude što interesantnije!

Učimo Vaše dete korisnim stvarima

Ovako isplaniran kurs za smajliće, ima za cilj da najpre osposobi decu za lakšu koordinaciju na računaru i zatim steknu osnovna znanja iz dizajna i programiranja.

Za više informacija posetite link: http://smilecode.org/kurs-za-smajlice/?REF=OPV ili pozovite broj 063627987.

Šta će deca naučiti na kursu robotike?

Smile školica programiranja pruža interaktivnu obuku robotike i programiranja robota za decu uzrasta od 8 do 14 godina koristeći LEGO blokove. Polaznici ovog kursa robotike uče principe blok kodiranja, klasičnog kodiranja, robotike i inžinjeringa. Koristeći razne oblike robota poput životinja, igara, svemirskih i borbenih mašina, pospešuju dečije interesovanje i radoznalost i vode ih kroz robotiku i inženjerske principe tim putem. Njihovi kursevi pružaju najbolju kombinaciju zabave i obrazovanja Vašem detetu. Ustvari, većina dece se toliko zabavlja na njihovim kursevima, da i ne shvataju koliko uče!

kurs robotike

Mnogo robota, malo vremena

Ovo su verzije LEGO Mindstorms robota koje će se sklapati i programirati na ovom kursu.

lego robot 1lego robot 2lego robot 3lego robot 4

mBot i Arduino programiranje

Pored programiranja LEGO Mindstorms robota, na ovom kursu radiće se programiranje mBot robota i Arduino programiranje gde će se savladati osnove elektronike.

mBot programiranje

mBot je softverski robot zasnovan na blokovima koji programiranje čini jednostavnim za učenje. Iako deca ne pišu teške kodove i jezike, proces izrade sa mBotovima će im pomoći da razviju logičko razmišljanje. Uz dobru veštinu logičkog razmišljanja, njihovi putevi do učenja kodova biće olakšani.

Arduino programiranje

Arduino predstavlja kombinaciju znanja iz programiranja i elektronike, kako bi se izgradio digitalni sistem i njime upravljalo pomoću Arduino mikrokontrolera. Kroz ovaj modul Vaše dete će proširiti vidike o programiranju, koliko je ono ustvari svuda zastupljeno i neophodno u današnjici.

Za više informacija posetite link: http://smilecode.org/kurs-robotike/?REF=OPV ili pozovite broj 063627987.

Šta učimo?

Grafika

Polaznici ovog kursa će se upoznati sa zadivljujućim svetom digitalne transformacije kroz najmodernije programe za grafički dizajn. Kurs podstiče njihovu kreativnost dok koriste računar. Naučiće da rade sa digitalnim fotografijama, da vrše izmene na njima, dodaju nove elemente, promene joj veličinu, menjaju boju i još puno toga.

Video produkcija

Televizija, filmovi, Youtube, websajtovi, video je svuda! Učenici će se na ovom kursu upoznati sa standardima profesionalnih videa, kako da od početka do kraja isplaniraju tok videa, savladaće sve mogućnosti programa za video editovanje i kako da dodaju audio i vizuelne efekte da bi krajnji efekat bio zadivljujuć.

kurs multimedije

Web dizajn

Internet je tako važan deo života svih ljudi ovih dana da nikada nije prerano za učenje web dizajna! U ovom pažljivo isplaniranom kursu vodićemo polaznike kroz kompletan proces kreiranja jednog websajta, od samog dizajna, pisanja teksta, optimizacije i svim ostalim neophodnim elementima.

3D modeliranje i animacija

Vaše dete se oduševljava video igricama? To nije razlog za brigu, to je odlična prilika koja se može iskoristi za unapređenje njihove kreativnosti. Na časovima ovog kursa radićemo 3D modeliranje i naučiti kako da se kreiraju 3D modeli i na koji način ih možemo animirati.

Učenje činimo zabavnim!

Sve je u znaku interakcije, aktivnog uključivanja i učestvovanja na časovima, podsticanja njihovog kritičkog mišljenja, kreativnosti i snalažljivosti. Deci pružamo širu sliku, da bi zadovoljili njihovu prirodnu radoznalost. Tako da, nemojte se začuditi ako Vam se obrati mali IT Leonardo da Vinči.

Za više informacija posetite link: http://smilecode.org/kurs-multimedije-za-decu/?REF=OPV ili pozovite broj 063627987.

Šta će deca naučiti na kursu programiranja?

Smile školica programiranja pruža interaktivnu obuku blok programiranja i programiranja za decu uzrasta od 8 do 14 godina. Polaznici našeg kursa programiranja uče principe blok programiranja, 2D i 3D programiranja kao i klasičnog programiranja koristeći razne vizuelne pristupe. Tako pospešujemo dečije interesovanje i radoznalost i vodimo ih kroz programerske principe. Naši kursevi pružaju najbolju kombinaciju zabave i obrazovanja Vašem detetu.

Ustvari, većina dece se toliko zabavlja na našim kursevima, da i ne shvataju koliko uče!

kurs programiranja

Kodu Game Lab

Kodu Game Lab je novi vizuelni program specijalizovan za kreiranje video igara. Dizajniran je da se prilagodi uzrastu dece, kako bi i najmlađi mogli da uživaju u kreiranju (programiranju) svoje igrice i svog sveta. On za razliku od mnogih drugih alata upoznaje decu sa logikom programiranja i načinima rešavanja problema bez upotrebe složenih sintaksa, što je savršeno za one koji se tek susreću sa programiranjem.

Skratch

Scratch je program srodan Kodu Game Lab-u i sa njim deca mogu napraviti kreativnu priču, igricu ili animaciju. Tokom ovog dela kursa programiranja u Scratch- u deca će naučiti kako da kreiraju 2D igre i animacije. Koristeći vizuelne komponente, koji su ustvari blokovi koda, polaznici će uspeti vrlo lako da ožive okruženje i likove u njihovoj igrici.

Clickteam Fusion

Ako Vam je dete reklo da želi da napravi svoju video igricu, ali da ne zna kako, jer ne zna da programira, onda je ovo kao stvoreno za njega. Clickteam Fusion je veoma moćan alat za kreiranje i razvoj celokupnih igara za računare ili online platforme. Prilagodljiv je za decu mlađeg uzrasta, ali isto tako se pomoću njega može kreirati napredne i ozbiljne video igrice.

Za više informacija posetite link: http://www.smilecode.org/kurs-programiranja-za-decu?REF=OPFB  ili pozovite broj 063627987.

Centar Modernih Vestina sprovodi projekat „Mladi protiv nasilja prema devojkama“ sa ciljem da informiše, motiviše i angažuje srednjoškolce, prvenstveno mladiće koji idu u II i III razred srednje škole, da se bore protiv nasilja prema devojkama. Projekat se sprovodi u četiri lokalne zajednice: Šabac, Paraćin, Kikinda i Stari Grad (Beograd), i putem kampanje na društvenim mrežama.

Da učestvuješ u projektu prijavi se OVDE

U projektu će se koristiti COMBI (Communication for behavioral impact) metodologija. Njom ćemo pokušati da komunikacijom menjamo ponašanje mladića u vezi sa temom ženskih prava, njihovog odnosa prema devojkama, kao i njihovog angažovanja za suzbijanje nasilja prema devojkama i ženama.

mladi protiv nasilja nad zenama

Učesnici projekta će uz podršku mentora i mentorki i članova i članica projektnog tima kreirati svoju lokalnu kampanju. Kampanju će kreirati na temu nasilja prema devojkama u svojoj opštini/gradu. Završna aktivnost projekta je konferencija na kojoj će učestvovati mladići iz sve četiri lokalne zajednice. Konferenciju ćemo organizovati u Beogradu u decembru 2019. godine. Formular za PRIJAVU za učešće u projektu

Projekat takođe podržava SeConS grupa za razvojnu inicijativu koja će kroz nekoliko anketa i fokus grupa uraditi istraživanje. Rezultati istraživanja će pomoći projektnom timu, ali i školama i lokalnim samouptravama, da uvide stavove đaka o nasilju prema ženama, vršnjačkom nasilju i drugim temama muško-ženskih odnosa u adolescentskom dobu. Takođe, projekat podržava i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Projekat „Mladi protiv nasilja prema ženama“ se sprovodi u okviru regionalnog programa Agencije UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena „Zaustavljanje nasilja prema ženama: primena normi, promena svesti“, koji finansijski podržava Evropska unija.

Zvanični hashtag projekta #mladiodakcije i #ChangingmindstoEVAW

Ako se do sada nisi prijavio za učešće na projektu možeš to učiniti OVDE

Mali oglasi Paraćin