montevideo bog te video u paracinuZadovoljstvo da se samo posle sedam dana od premijere u Beogradu film Montevideo Bog te video prikaže i u Paraćinskoj hali sportova, tačnije 27.12.2010 godine sa početkom u 20:00h. Organizator proekcije je Kulturni centar Paraćina gde se karte po ceni od 300 dinara mogu i kupiti ili na blagajni hale sportova.

„Montevideo, Bog te video!“ je priča o podvigu mladih srpskih fudbalera koji će u narednim godinama biti istinske zvezde, idoli narodnih masa. Blagoje-Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić – Tirke bili su više od zvezda i još mnogo godina kasnije  markantne figure u našem fudbalu.

Radnja filma je smeštena u Beogradu, 1930. godine i ima nekoliko paralelnih tokova. U njemu se upoznajemo sa fudbalerima i njihovim sudbinama, njihovim ljubavima, prijateljstvima i brojnim iskušenjima. Ova istorijska melodrama nam pruža jedinstven i pomalo nostalgičan pogled na Beograd 1930. Oživljava ona dobra, stara vremena podsećajući nas na jednu podosta drugačiju eru o kojoj smo skoro sanjivo slušali od strane naših starih, o eri kada su vrednosti i vrline bile nešto sasvim drugačije od onoga što su danas.

Film je sniman u produkciji kuće Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića, a muziku za film je radio slovenački sastav Magnifico. Scenario za film i tv seriju je inspirisan knjigom „Montevideo, Bog te video“ našeg poznatog sportskog novinara Vladimira Stankovića.

 

Režija: Dragan Bjelogrlić
Scenario: Ranko Božić, Srdjan Dragojević
Uloge: Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Andrija Kuzmanović, Ivan Zekić, Aleksandar Radojičić, Nenad Heraković, Uroš Jovčić, Milan Nikitović, Rade Ćosić, Bojan Krivokapić, Aleksandar Filimonović, Branimir Brstina, Milutin Karadžić, Nebojša Ilić, Sergej Trifunović, Vojin Ćetković, Nikola Djuričko...

Mali oglasi Paraćin