Poznate ličnosti u celom svetu očaravaju savršenim osmehom, i javna je tajna da su mnogi slavni “radili zube”. Ipak, malo ko zna šta to tačno znači i koje procedure podrazumeva.

Najčešće radi se o proceduri koja se naziva Hollywood smile, a koja predstavlja kompletnu promenu osmeha.

Ova procedura je najčešće isključivo estetske prirode, a podrazumeva ugradnju zubnih faseta ili krunica blistavo bele boje i savršenog oblika.

savrsen osmeh

Radi postizanja optimalnih rezultata, najčešće se ugrađuje po najmanje deset faseta ili krunica po vilici, kako bi efekat bio maksimalan i pokrio sve zube koji se vide tokom osmeha.

Na sajtu Permadent objašnjavaju da su fasete dobar izbor za zdrave zube, jer ne zahtevaju kompletno brušenje zuba, kao što je to slučaj sa krunicama. Ipak, ukoliko postoje i zdravstveni razlozi, ili je potrebno drastično promeniti oblik zuba, ugradnja krunica je neizbežna.

Poznati se najčešće odlučuju za bezmetalne krunice ili cirkonijumske fasete, koje u potpunosti odgovaraju izgledu prirodnih zuba, pa je gotovo nemoguće prepoznati da je zapravo reč o veštačkim zubima, osim poredeći fotografije pre i posle tretmana.

Ova usluga dostupna je i u Srbiji svim zainteresovanim pacijentima, a njena cena je nekoliko hiljada evra, i varira u zavisnosti od broja zuba, tehnike, materijala i drugih faktora.

Mali oglasi Paraćin