Predsednik opštine Paraćin Saša Paunović doneo odluku o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu.

‚‚U razumevanju sa rukovodstvom Demokratske stranke i uz uvažavanje stava članova stranke u Paraćinu, a posle okončanja procedure kroz koju sam pokušao da se izborim za drugačije, kompromisno rešenje, doneo sam odluku da istupim iz članstva Demokratske stranke i na taj način odstupim i sa svih dužnosti koje imam u Demokratskoj stranci.

sasa paunovicUz prihvatanje argumentacije o različitim izbornim uslovima u Paraćinu u odnosu na druge opštine, koja je izneta u unutarstranačkoj diskusiji, u predsedništvu DS je preovladalo mišljenje da DS nije u mogućnosti da izmeni raniji stav o ovoj temi.

U situaciji u kojoj sam morao da biram između stranke kojoj sam posvetio decenije života i ljudi za koje, sa kojima i zbog kojih sam godinama obavljao dužnost predsednika opštine, izabrao sam Paraćin.

Paraćin pre Beograda. Prijatelje i komšije u gradu u kome sam rođen i odrastao i u kome želim da živim i u godinama koje dolaze, pre prestonice i "političke karijere u visokoj politici".

Ovu odluku ne donosim zato što sam prestao da verujem u ideje koje zastupa Demokratska stranka čiji sam član bio dvadeset i osam godina ili zbog bilo kakvog sukoba unutar DS, već upravo zato da DS ne bi trpela posledice mojih odluka u okviru saveza političkih stranaka kome pripada.

Članovi DS iz Paraćina koji će poći mojim putem sklanjaju se sa puta opozicionim političkim organizacijama u Srbiji i prestaju da budu problem i tema opozicione javnosti u pogledu "čistoće ideje" bojkota.

Na predstojećim lokalnim izborima nastupiću na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu naše lokalne koalicije.

Podrška opozicionih političkih organizacija, ukoliko je bude, biće dobrodošla, krajnji cilj za koji se borimo i dalje je isti. Ukoliko izostane, dovoljno će biti da sa te strane ne očekujemo smetnju.

Demokratskoj stranci želim sve najbolje u daljoj borbi za modernizaciju i demokratizaciju života u Srbiji. Možda ćemo se nekad u budućnosti ponovo sresti.‚‚

Mali oglasi Paraćin