Šta će deca naučiti na kursu robotike?

Smile školica programiranja pruža interaktivnu obuku robotike i programiranja robota za decu uzrasta od 8 do 14 godina koristeći LEGO blokove. Polaznici ovog kursa robotike uče principe blok kodiranja, klasičnog kodiranja, robotike i inžinjeringa. Koristeći razne oblike robota poput životinja, igara, svemirskih i borbenih mašina, pospešuju dečije interesovanje i radoznalost i vode ih kroz robotiku i inženjerske principe tim putem. Njihovi kursevi pružaju najbolju kombinaciju zabave i obrazovanja Vašem detetu. Ustvari, većina dece se toliko zabavlja na njihovim kursevima, da i ne shvataju koliko uče!

kurs robotike

Mnogo robota, malo vremena

Ovo su verzije LEGO Mindstorms robota koje će se sklapati i programirati na ovom kursu.

lego robot 1lego robot 2lego robot 3lego robot 4

mBot i Arduino programiranje

Pored programiranja LEGO Mindstorms robota, na ovom kursu radiće se programiranje mBot robota i Arduino programiranje gde će se savladati osnove elektronike.

mBot programiranje

mBot je softverski robot zasnovan na blokovima koji programiranje čini jednostavnim za učenje. Iako deca ne pišu teške kodove i jezike, proces izrade sa mBotovima će im pomoći da razviju logičko razmišljanje. Uz dobru veštinu logičkog razmišljanja, njihovi putevi do učenja kodova biće olakšani.

Arduino programiranje

Arduino predstavlja kombinaciju znanja iz programiranja i elektronike, kako bi se izgradio digitalni sistem i njime upravljalo pomoću Arduino mikrokontrolera. Kroz ovaj modul Vaše dete će proširiti vidike o programiranju, koliko je ono ustvari svuda zastupljeno i neophodno u današnjici.

Za više informacija posetite link: http://smilecode.org/kurs-robotike/?REF=OPV ili pozovite broj 063627987.

Mali oglasi Paraćin