Šta će deca naučiti na kursu programiranja?

Smile školica programiranja pruža interaktivnu obuku blok programiranja i programiranja za decu uzrasta od 8 do 14 godina. Polaznici našeg kursa programiranja uče principe blok programiranja, 2D i 3D programiranja kao i klasičnog programiranja koristeći razne vizuelne pristupe. Tako pospešujemo dečije interesovanje i radoznalost i vodimo ih kroz programerske principe. Naši kursevi pružaju najbolju kombinaciju zabave i obrazovanja Vašem detetu.

Ustvari, većina dece se toliko zabavlja na našim kursevima, da i ne shvataju koliko uče!

kurs programiranja

Kodu Game Lab

Kodu Game Lab je novi vizuelni program specijalizovan za kreiranje video igara. Dizajniran je da se prilagodi uzrastu dece, kako bi i najmlađi mogli da uživaju u kreiranju (programiranju) svoje igrice i svog sveta. On za razliku od mnogih drugih alata upoznaje decu sa logikom programiranja i načinima rešavanja problema bez upotrebe složenih sintaksa, što je savršeno za one koji se tek susreću sa programiranjem.

Skratch

Scratch je program srodan Kodu Game Lab-u i sa njim deca mogu napraviti kreativnu priču, igricu ili animaciju. Tokom ovog dela kursa programiranja u Scratch- u deca će naučiti kako da kreiraju 2D igre i animacije. Koristeći vizuelne komponente, koji su ustvari blokovi koda, polaznici će uspeti vrlo lako da ožive okruženje i likove u njihovoj igrici.

Clickteam Fusion

Ako Vam je dete reklo da želi da napravi svoju video igricu, ali da ne zna kako, jer ne zna da programira, onda je ovo kao stvoreno za njega. Clickteam Fusion je veoma moćan alat za kreiranje i razvoj celokupnih igara za računare ili online platforme. Prilagodljiv je za decu mlađeg uzrasta, ali isto tako se pomoću njega može kreirati napredne i ozbiljne video igrice.

Za više informacija posetite link: http://www.smilecode.org/kurs-programiranja-za-decu?REF=OPFB  ili pozovite broj 063627987.

Mali oglasi Paraćin