Ditman je posetio Paraćin kako bi se upoznao sa zajedničkim projektima JKP “Paraćin” i Kfw banke, koji se realizuju kreditnom linijom preko Intesa banke.

ditman u paracin

Zahvaljujući tim sredstvima, JKP “Paraćin” je od 2010. godine kupilo dva kamiona smećara, jedan kamion cisternu za vodu, traktor, radnu mašinu – kombinerku i buldožer, koje je Ditman danas sa predsednikom Opštine Sašom Paunovićem video na parkiralištu JKP “Paraćin”.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas posetio Paraćin i sastao se sa predsednikom opštine i što smo razgovarli o raznoj saradnji koju imamo u okviru nemačke Kfw banke" – rekao je Ditman na završetku posete. Pre svega smo razgovarali o projektima koje ovde finasira Kfw u saradnji sa Bankom Intesom, a oni se odnose na kreditiranje važne infrastrukture. Ukupno smo za to u Paraćinu dali 1,5 miliona evra – rekao je nemački ambasador.

Paunović je ocenio da je poseta Ditmana bila prilika da se razgovara o projektima koji se odnose na Paraćin, a projekti su u više oblasti i institucija koje finansira Nemačka.

Jedan od tih projekata su i nove mašine u okviru JKP “Paraćin”, dodao je Paunović i napomenuo da je Paraćin u prošlosti gradio i vodovodne sisteme po mesnim zajednicama, sredstvima nemačke razvojne KFW  banke.

"Razgovarali smo i o projektima koje finasira i Evropska unija, a koji su bili, takođe, tema interesovanja našeg gosta" – rekao je Paunović.

Izvor: Tanjug

Mali oglasi Paraćin