Ulična prodaja je i ove, baš kao i prethodnih godina privukla veliki broj prodavaca. Na tezgama se mogu naći razne stvari, od novogodišnjih ukrasa, srma, balona, čestitka, preko slatkiša, luša, licidera, do tehnike, kućnih aparata i garderobe. Sve ono što bi potencijalni kupci našli u radnjama, izloženo je i na tezgama u glavnoj ulici, u potezu od ulaza u zelenu pijacu do kraja Šumadijske robne kuće. Cena zakupa za ovu godinu za dva metara kvadratnih iznosila je 5760 dinara, a prodavci su zadovoljni zaradom koju su ostvarili prve nedelje. Kao i ranijih godina, mogu izlagati i prodavati svoju robu 15 dana, od 17. Decembra do 31. Decembra, a rok za uklanjanje tezgi je 20 časova, poslednje noći u ovoj 2015. godini.

srecne praznike

Pošto je prodaja pirotehnike zabranjena, osim u specijalizovanim prodavnicama, takvih prodavnica ove godine ima 14, u samom centru grada, koje su tokom celog dana pune, kako dece, tako i odraslih. U razgovoru sa prodavcima pirotehničkih sredstava, portal Opštinaparaćin.info, doznaje da zarada može biti odlična, čak i kada se pokriju troškovi zakupa lokala, struje, vode, za period od mesec ili dva, jer ovakve radnje imaju pravo da rade od početka decembra.

Novogodišnja rasveta je postavljena u prvim danima Decembra, ali se ljudi žale da u svojim ulicama, još od leta ne mogu da dobiju, nove sijalice za uličnu rasvetu, i ako nije bilo kašnjenja da se glavna ulica ukrasi na vreme.

U razgovoru sa ljudima koji po ceo dan stoje uz tezgu, saznali smo da su zadovoljni vremenom, nije hladno kao ranijih godina, i ako se poslednjih dana Decembra može očekivati sneg. Uprkos hladnoći, ove godine im prodaja ide znatno bolje nego prethodne, ljude je uhvatila praznična euforija i ako niko nema previše para, uvek može da se odvoji za po neki ukras, srmu, luše, a i da se počaste nekim delom garderobe.

Kao i godinama unazad Paraćinski trg će ostati prazan za doček, jer nema organizovanih koncerata, kako je to običaj u drugim gradovima. Paraćinci će moći da dočekaju novu 2016. godinu uglavnom u kafanskoj atmosferi, gde cena po osobi nije ispod 4000 dinara, kod kuće uz novogodišnji program, ili da odu do nekog od okolnih gradova. Što se tiče rok klubova, ni jedan ove godine ne organizuje doček u Paraćinu.

Jagodinci će za doček na trgu slušati zvezdu granda Nadicu Ademov i besplatno posluženje, a u Ćupriji će na trgu za reprizu nastupiti poznata grupa Van Gogh, sa početkom u 21 čas.

M.S.

Mali oglasi Paraćin