Promocija knjiga Aleksandra Tešića

U četvrtak 19. Novembra u 19h, promocija knjiga Aleksandra Tešića u Kulturnom centru u Paraćinu. Aleksandar Tešić je rođen u Čačku, 5. marta 1961. godine. Detinjstvo je proveo u inostranstvu, gde je i počeo da piše. Studirao je prava. Zaposlen je u RTS-u kao prevodilac. Godinama je putovao po Srbiji i planinario, nesvesno sakupljajući građu za „Kosingas”. Dosad je izdao sedam knjiga: trilogiju „Kosingas“ koju čine „Red Zmaja“, „Bezdanj“ i „Smrtovanje“ . Knjige iz trilogije Miloš Obilić, „Zmaj i Ždral“, „Koplje svetog Georgija“ i „Vitez zatočnik“. Na ovogodišnjem sajmu knjiga se predstavio satirom „2084.“

 

Više informacija https://www.facebook.com/events/468287973343380/

 

Da li će Damojed da zavoli sladoled?

U četvrtak, 19. novembra, sa početkom od 20h, Omladinska pozorišna scena Paraćina će premijerno izvesti predstavu "Da li će Damojed da zavoli sladoled" u Pozorištu Paraćin. Ovo je urnebesna komedija sa značajnom porukom. U želji da se potvrdi kao naslednik svojih zmajevskih predaka, Zmaj otima Damu od koje namerava da napravi sladoled. Međutim, u toj nameri su spremni da ga osujete dvorski podanici i vitez koji je saznao da mu je dama oteta. Predstava je rađena po tekstu Nataše Ilić, u režiji Uroša Mladenovića.

da li ce damojed

Više informacija na sledecim linkovima https://www.facebook.com/ops.paracin/ https://www.facebook.com/events/1649279295351895/

Koncert metal bendova u Paraćinu

Evolucija - Kvar - Marica + Suffering's The Price

Petak 20. Novembar u 21h, ulaz 200 dinara u klubu Ex Fontana.

Evolucija Band (gothic metal) Srpsko-švajcarski bend sa albumom u pripremi, najavljenim za Novu Godinu. Po prvi put nastupaju u Paraćinu.

Kvar: (heavy/progressive metal) Bend već dobro poznat paraćinskoj publici, posle duge pauze se vraća na binu.

Marica - band: (deathrash metal) Marica je projekat iz Niša koji je u junu 2013 pokrenuo Marko Jocić sa idejom “da se svira i stvara agresivna i melodična metal muzika sa grupom ljudi koji su ponosni na dobro i posvećeni da promene loše stvari počevši od sebe. Bend do sada ima jedan Ep Subliminal koji dostupan za besplatno preuzimanje putem Tribal Rajber Labela, Dva spota za pesme Hypercube i Face Your Fears i dvadesetak nastupa širom Srbije i regiona. Trenutno je u pripremi debi album benda koji će nositi naziv Carnival Macabre i čiji se izlazak planira u prvoj polovini sledeće godine i o kome će više detalja biti dostupno u narednom periodu.

Suffering's The Price (Beatdown/Hardcore) Bend Suffering’s the Price osnovan je 2011. godine u Nišu. Nakon pobede na Čupinom memorijalu iste godine bend objavljuje svoje prve demo pesme od kojih su se neke našle na međunarodnim undergroung hardcore kompilacijama. Nakon dve godine aktivnog rada bend kreće sa snimanjem svog prvog album u DIY uslovima, a za kompletno snimanje, miks, master i produkciju bio je zadužen Vladimir Ilić, basista benda.

više informacija https://www.facebook.com/events/938859986160251/

M.S.

Mali oglasi Paraćin