U četvrtak 23. Jula je Književni klub Mirko Banjević okupio članove, u dvorištu sokaka. Letnja sedeljka je okupila i brojne goste koji su uživali u stihovima pesnika. Najstariji član Đorđe Petković je govorio o radu kluba, o počecima, konkursima, a i svom učešću i brojnim nagradama.

 

knjizevni skup

 

Tomislav Živković je novi član, predstavo se svojim pesmama iz zbirke "I robija je za čoveka". Priprema dve prozne knjige, jednu autobiografsku a drugu o životu robijaša iz Niškog zatvora. Čitao je pesme "Šapat prošlosti uz šapat lipa", "Još ovaj put".

Danijel Aca Matić je takođe novi član, koji piše već desetak godina sa prekidima. Dobitnik je 3. Nagrade za pesmu "Važno". Svoje pesme objavljuje na društvenim mrežama. Dobitnik nagrade iz Aleksinca, za Lepotu stiha. Čitao je pesme San, Nadanje, Pesma pesnicima.

 

knjizevni skup2Milena Vučković je predstavila svoj rad, pričala o nagradi Zmaj, koju je dobila sa 12 godina. Skoro je dobila i ćuprijsku nagradu publike. Čitala je svoje radove "Priča o ženi koja nosi svoje srce umesto zastave", "Tajna"...

Borislav Blagojević je govorio o svojim knjigama, do sada ima 16 objavljenih. Čitao je "Kišna, letnja, ljubavna pesma". Ilija Ilić je mladi član koji iza sebe ima nekoliko nagrada u organizaciji scene svih kreativnih. Čitao je svoju priču "U vrtlogu vremena". Ilija u svoje radove unosi filozofska pitanja, piše prozu, upisao je fakultet...

Milena Stojanović piše priče sa slovenskom tematikom. Govorila je o svojim pričama koje su našle mesto u međunarodnom časopisu UBIQ, zbirci fantastičnih priča koje organizuje Refesticon i Radio Bijelo pollje - Đavolji prst, i zborniku "Otuđenje od nacionalnih vrednosti", gde su njene dve priče "Mora" i "Ožiljci" našle mesto. Takođe je najavila roman "Petruški zmaj", koji će za mesec dana već biti u prodaji.

 

knjizevno vece3

 

Snežana Tanić je čitala svoju, tek nekoliko dana staru pesmu "Sanjarenje".

Biljana Babanić piše od kad zna za sebe. Ima zbirku ljubavne poezije "So i vetar", ali ima i odlične duhovne pesme. Sa svojom zbirkom pesama gostovala je u Srbiji, Švedskoj, Norveškoj. Četiri pesme su joj zastupljene u almanahu "Stihoreči", dobila je I nagradu za pesmu "Što me budi". Ministarstvo kulture je odobrilo projekat – Predstavu za decu.

Učestvovali su još mnogi autori Miodrag Gligorijević – Migan, Slađana Mladenović, Slobodanka Boba Radić, predsednica kluba Olga Mančić Lodika, i članovi kluba "Dušan Matić" iz Ćuprije. Jedno lepo druženje, u prijatnom ambijentu ispunjeno lepim rečima, stihovima punim emocijama.

M.S.

Mali oglasi Paraćin