Škola za muzičke talente iz Ćuprije organizuje u sredu 03.06.2015 godine sa početkom 19:00h koncert Magdalene Milovanović (viola) u galeriji Kulturnog centra u Paraćinu. Gosti na koncertu su Miona Milovanović (violina) i kvartet Jailbreak.

 

magdalena-milovanovicMagdalena Milovanović, rođena 1996. u Ćupriji. Svoje muzičko obrazovanje počinje u desetoj godini u školi za muzičke talente u Ćupriji. Osnovno muzičko obrazovanje na violini stiče u klasi profesorke Anice Solaje, i profesorke Danice Gavrilović. Srednje muzičko obrazovanje nastavlja na violi u klasi profesorke Ane Komarice.

Sa orkestrom skole svira na mnogobrojnim koncertima, sarađivala je sa mnogobrojnim poznatim muzičarima iz raznih država, kao što su: Gordan Nikolić (Holandija), Maja Avramović (Nemačka), Dragan Đorđević (Srbija), Francisco Pacho Flores (Venecuela)... Kao član kamernog sastava 'Jailbreak' ostvaruje zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Kao solo izvođac takođe osvaja više nagrada na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

 

magdalena-koncert

 

Škola za muzičke talente u Ćupriji radi po jedinstvenom nastavnom planu i programu po kojem se u desetogodišnjem trajanju školuju muzički izuzetno nadarena deca - muzički talenti. Po njemu učenici stiču osnovno muzičko obrazovanje, osnovno opšte obrazovanje i srednje muzičko i opšte obrazovanje. Školuju se deca sa natprosečnim muzičkim talentom koja žele da postanu profesionalni muzičari. Škola je gudačkog smera (violina, viola, violončelo i kontrabas) i mogu je pohađati deca uzrasta od šest do osam godina koja su muzički neobrazovana, a starija ukoliko uče neki od gudačkih instrumenata.

Mali oglasi Paraćin