Matura je veoma važan segment u životu svakog školarca. Pored stresa oko maturskih radova, ima onaj lepši deo, proslava mature.

 

saveti-za-maturante

 

Sezona matura je idealna prilika za prvo veliko doterivanje za kakvo nije bilo prilike u školskim klupama. Večernji izlasci vikendom jesu inspiracija za dobar izgled i dobru šminku, ali matura se pamti ceo život i taj dan u svakom smislu mora biti poseban.

Devojke cele godine pričaju o haljinama, cipelama, šminki i frizuri, dok momci čekaju poslednje trenutke za kupovinu, pantalona, košulje i cipela.

 

Neki saveti koji će devojkama poslužiti

 

1. Potrudite se da haljinu za maturu odaberete ranije, da bi imale vremena da je isprobate u kombinaciji sa raznim frizurama i šminkom.

Ono što je pored cene bitno, je da materijal haljine bude udoban, igraće se cele noći, zato nemojte kupovati sintetičke materijale. Uvek je dobro na vreme obezbediti svoju garderobu jer sezona matura može da izazove nestašicu garderobe za Vas.

 

2. cepele-maturaUz dobru haljinu potrebne su i dobre cipele, koje se slažu. Pored odabira boje, veoma je bitan model, pazite da štikla ne bude previsoka, ili preniska, ali ako se odlučite za visoke podpetice, bolje je da u torbi ponesete i neke baletanke, inače ćete imati problema sutradan. Duga haljina je posebno dobra za takve prilike, jer može sakriti obuću. 

 

3. Frizura - verujem da većina devojaka kući isprobava haljine i cipele, podiže kosu, pravi lokne, trudi se da što lepše uklopi frizuru sa svojom odevnom kombinacijom. Zakažite termin kod frizera na vreme, jer su frizerski saloni u vreme matura prebukirani, pa se može desiti da ostanete bez frizure.

 

4. Što se tiče šminke, za maturu devojke uglavnom kontaktiraju neko stručno lice, pa kao i za frizuru zakažite termin ranije, i pazite da ne bude previše rano, da vam se šminka ne bi do večeri pokvarila. Najbolji su popodnevni časovi.

 

5. Manikir/pedikir - Ova varijanta je bolja da se uradi dan ili dva ranije. Prvo da ne bi bile u gužvi i da ne možete da postignete sve na dan mature, a drugo da se ruke naviknu na izlivene nokte. Čak i ako bude greške ima vremena da se popravi.

 

6. Nakit - Trudite se da nakit odaberete ranije u skladu sa odevnom kombinacijom. Nemojte na sebe stavljati gomilu svetlucavog nakita, već odaberite elegantnu narukvicu, ogrlicu i neupadljive minđuše. Daće veći efekat i istaći će haljinu, za koju ste tako dugo čekali da obučete. Vrlo je lako naći i unikatan nakit, koji ne mora da bude skup, ali će biti jedinstven i ostaće vam kao lepa uspomena sa mature.

 

7. matura-priborTorba - Bitno je da vam u torbu stanu osnovne stvari i da se slaže uz haljinu. Poslednjih godina su aktuelne pismo torbe u koje bez problema staje telefon, novac, i osnovna šminka, koju morate poneti, jer su maturske večeri obično u zatvorenim prostorijama, pa će biti potrebne popravke šminke nekoliko puta.

 

8. Prevoz - dogovorite se unapred sa roditeljima ili pratiocem o terminu kada ćete morati da budete na dogovorenom mestu. Taksisti su tada uglavnom prebukirani, i voze po većoj tarifi.

 

9. Sitnice - Obavezno spakujte u tašnu maramice, vlažne maramice, žvake ili mint bombone.

 

10. Fotografije - posle svega ukoliko ne sačuvate ovaj trenutak na pravi način zaista nije najpametnije.

Obično na dan mature ste u velikoj gužvi ali zato razmislite da li je pametno da par dana pre mature zakažete svog ličnog fotografa i sebi ostavite fotografije za pamćenje. Jedna izreka kaže Fotografija je nešto najbolje što čovek sebi daruje.

 

Ukoliko Vam je potreban fotograf da sačuvate ove trenutke iskoristiti popust za maturante i posetite web stranu Tag Studio Photography

ili kontaktirajte ih na 064 133 8182 za sve informacije.

tag-studio-photography

Mali oglasi Paraćin