17. Januara 2015. Godine je paraćinski moto klub White angels oganizovao veliku zimsku moto žurku u hotelu Petrus. Povodom 20 godina postojanja dodeljene su zahvalnice za doprinos u radu Moto Asocijacije Srbije - MAS prvom predsedniku i jednom od osnivača Dejanu  Iliću Unučetu, aktulenom predsedniku i jednom od osnivača Milenku Kolibar-Krkelja i posthumno jednom od osnivača pokojnom Božidaru Veljkoviću Rendiju (1951 - 2014) za koga je zahvalnicu primila njegova ćerka Anka Veljković. Zahvalnicu je dobio i Slobodan Jovanović Dane.

 

moto-skup

 

Moto Asocijacija Srbije-Mas osnovana je 24. decembra 1994. godine u Velikoj Plani.

Tog 24. decembra 1994. na osnivačkoj skupštini prisustvuju:
MK FREE WHEELS
MK ARHANGEL
MK SHADOW
NS RIDERS
MK MAMMUT
MK SREM
MK KRALJEVO
MK ČAČAK
MK BELI ANDJELI
MK APATIN
MK FREE WHEELS Svilajnac
MK FREE WHEELS Petrovac na Mlavi
MK ZRENJANIN
MK SOMBOR

moto-white-angels

 

Skupština Moto Asocijacija Srbije - MAS i zimska žurka u organizaciji MC White Angels Paraćin je protekla u veselom raspoloženju uz odličnu muziku, obeležavajući 20 godina postojanja. Kao i prošle godine nastupili su Paraćinci Betty boo, i bend Loaded guns.

LOADED GUNS je bend iz Petrovca na Mlavi koji postoji od 2009. godine. Nastao je kao ideja Dejana Jovanovića (gitara) i Marka Milivojevića (vokal) koji kasnije istupa iz istog. Od samog početka bend je veran hard rock i heavy zvuku i nastupa u ''cover'' varijantama po klubovima i na moto skupovima širom Srbije. Dragan (bas) i Nikola Dušmanić (bubanj), inače otac i sin, u tom periodu upotunjuju ekipu I čine ritam sekciju. Nakon 3 godine rada, Marko Milivojević napušta bend, a na mesto glavnog vokala dolazi Marko Blagojević, koji je i danas u toj ulozi. Nedugo zatim u bend ulazi i iskusni klavijaturista Saša Stajić.

''Napunjeni pištolji'' dobijaju ozbiljniju notu već 2013. godine kada počinju rad na autorskom materijalu. Inspirisani onim što su do tada svirali, pokušavaju da na rok scenu Srbije vrate ''staru školu'' u novijem, modernijem ruhu.

Prvi demo snimak nastaje u aprilu 2014. godine i na njemu se nalaze tri pesme koje nose nazive:

''Okay'', ''Stop the war games'' i ''Rock through the night''. Bendovi koji su uticali na njihovo stvaralaštvo su Deep Purple, Rainbow, Led Zeppelin, Whitesnake…

Paraćincima je odlično poznat bend Betty boo, koji godinama pravi odlične svirke na teritoriji Paraćina i šire. Članovi su Jelena Lombauer, Aleksandar Cupara, Jovan Jovanović. Drakče Stevanić i Ivan Maksimović.

Moto klub White angels nastavlja sa svojim aktivnostima, a u Julu možemo očekivati još jedan sjajni moto skup, sa odličnim bendovima.

M.S.

Fotografije Rade Gajić, Moto asocijacija Srbije

Mali oglasi Paraćin