Kompanija Samsung Srbija u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja otvorila je Digitalnu učionicu u Osnovnoj školi Stevan Jakovljević u Paraćinu. Učionicu su svečano otvorili predstavnici kompanije Samsung i predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković.

 

digitalna-ucionica-paracin

 

Planirano je da đaci dobiju  priliku da rade na Samsung tabletima opremljenim specijalnim softverskim alatima za učenje. Kabinet je opremljen i ima i interaktivnu tablu, a škola je dobila i server, koji poseduje bazu svih podataka i materijala.

Za sada je planirano da novu opremljenu učionicu koriste đaci četvrtog razreda škole Stevan Jakovljević, a nakon obuke ostatka nastavnog kadra i ostali učenici će moći da koriste novi prostor.

Vrednost investicije iznosi 6 miliona dinara, a učionicu su svečano otvorili predstavnici kompanije Samsung Srbija i predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković.

 

Digitalna-ucionica-u-Paracinu


„Kompanija Samsung Elektroniks kroz društveno odgovorno poslovanje nastoji da pomogne razvoj društvenih potencijala. Trudimo se da pozitivno utičemo na lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, posebno na mlade ljude i njihovo obrazovanje“, rekao je Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju.

„Kada je reč o obrazovanju, potpuno smo posvećeni tome da ponudimo rešenja koja će poboljšati kvalitet nastave i učenja, ali i inspirisati mlade ljude da uče pametno“.

Inače, ovo je treća Digitalna učionica u Srbiji. Do sada, svoje moderne učionice dobio je FON kao i škola u Zemunu, a krajem nedelje biće otvorena i četvrta Digitalna učionica u Požarevcu.

 

M.S.

Mali oglasi Paraćin

Prodajem lokal u Paraćinu, 21 m2. Lokal je u cent ...
Prodajem lovačku kameru fotoklopku odlična za sve ...
Prodajem NOVU ne koriscenju nadzornu kameru od jed ...
Domaći gusti sok od breskve, napravljen od najbolj ...
Izdaje se kuca u Paracinu, u ulici Milana Rakica. ...