Kompanija Samsung Srbija u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja otvorila je Digitalnu učionicu u Osnovnoj školi Stevan Jakovljević u Paraćinu. Učionicu su svečano otvorili predstavnici kompanije Samsung i predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković.

 

digitalna-ucionica-paracin

 

Planirano je da đaci dobiju  priliku da rade na Samsung tabletima opremljenim specijalnim softverskim alatima za učenje. Kabinet je opremljen i ima i interaktivnu tablu, a škola je dobila i server, koji poseduje bazu svih podataka i materijala.

Za sada je planirano da novu opremljenu učionicu koriste đaci četvrtog razreda škole Stevan Jakovljević, a nakon obuke ostatka nastavnog kadra i ostali učenici će moći da koriste novi prostor.

Vrednost investicije iznosi 6 miliona dinara, a učionicu su svečano otvorili predstavnici kompanije Samsung Srbija i predsednica Narodne skupštine, Maja Gojković.

 

Digitalna-ucionica-u-Paracinu


„Kompanija Samsung Elektroniks kroz društveno odgovorno poslovanje nastoji da pomogne razvoj društvenih potencijala. Trudimo se da pozitivno utičemo na lokalnu zajednicu u kojoj poslujemo, posebno na mlade ljude i njihovo obrazovanje“, rekao je Seho Kim, predsednik kompanije Samsung Elektroniks za Adriatik regiju.

„Kada je reč o obrazovanju, potpuno smo posvećeni tome da ponudimo rešenja koja će poboljšati kvalitet nastave i učenja, ali i inspirisati mlade ljude da uče pametno“.

Inače, ovo je treća Digitalna učionica u Srbiji. Do sada, svoje moderne učionice dobio je FON kao i škola u Zemunu, a krajem nedelje biće otvorena i četvrta Digitalna učionica u Požarevcu.

 

M.S.

Mali oglasi Paraćin