agromil

 

Privatno preduzće Agro-mil iz Pojata gradiće klanicu živine u Striži, čime se otvara nova industrijska zona namenjena samo za prehrambenu industriju.

Reč je o lokaciji sa leve strane državnog puta Paraćin - Pojate, gde je preduzeće Agro-mil kupilo zemljište od privatnih vlsanika za izgradnju klanice i proširenje proizvodnje, u kojoj će biti zaposleno do 150 radnika.

Agro-mil će finansirati i izradu plana detaljne regulacije proizvodne zone te lokacije o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu, a ta lokacija će obuhvatiti širu oblast da bi se omogućilo i drugim zainteresovanim investitorima da tu grade, izjavio je predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

On je na sednici Skupštine opštine objasnio da Agro-mil nije želeo da gradi fabriku u postojećoj industrijskoj zoni "Zmič" jer se tamo razvijaju druge grane industrije, a oni su se opredelili za proizvodnju hrane, tako da će Paraćin imati u buduće dve lokacije za ulagače.

Ova industrijska zona, u katastarskoj opštini Striža, biće namenjena samo za prehrambenu industriju, odnosno za proizvodnju hrane, napomenuo je Paunović.

Početak izgradnje klanice očekuje se za oko tri i po meseca, koliko će, otprilike, trajati procedura oko prikupljana potrebne dokumentacije.

izvor: B92

Mali oglasi Paraćin