sasa-radulovic

 

Taj parazit živi na leđima društva i siše sve sokove, odnosno izvlači vrednosti iz društva, i to prvo preko javnog sektora kroz koji se zapošljavaju stranački kadrovi koje plaćaju građani Srbije, a rade u interesu stranaka.

Ministar privrede u ostavci Saša Radulović ušao je u Vladu na poziv prvog potpredsednika Aleksandra Vučića zato što je hteo da sprovede reforme koje bi bile u interesu građana Srbije. Kako zakoni koje je predlagao nisu naišli na podršku, uveren da ne postoji spremnost za istinske reforme, podneo je ostavku i odlučio da učestvuje na parlamentarnim izborima. Za „Akter“ govori o svojim planovima, kao i problemima s kojima se suočava da bi ih predstavio široj javnosti.

 

Javno ste kritikovali srpske medije zbog karaktera njihovog izveštavanja i odnosa prema ljudima koji imaju kritičko mišljenje o najvišim funkcionerima, pre svih o Aleksandru Vučiću?

 

Situacija u medijima je očigledno jako loša. Prvo, sa jedne strane imamo kabinetski kontrolisane tabloide koji non-stop puštaju priče iz neimenovanih izvora, čiste laži, poluistine, konstrukcije koje prljaju kompletno društvo i izbore, i uopšte onemogućavaju razgovor o nekim ozbiljnim temama. Ja sam to u više tekstova nazvao blatom. To je blato u koje pokušavate da uvučete sve, kako se onda više niko ne bi video u tome, i kako ne bi bilo razlike između jedne, druge ili treće politike. Ono što je zaista opasno jeste da to blato kreiraju iz vrhova države. Mislim da je to nedopustivo za bilo koju demokratiju.

S druge strane postoji očigledno i pritisak na javne servise i druge medije da određenim ljudima ne daju pristupe njima. To se tako drastično videlo na našem primeru nakon što su imenovali koordinatora, i to protivustavno, za Ministarstvo privrede. Ja sam još uvek ministar privrede u ostavci, dok me Skupština ne razreši. Nakon toga su bukvalno svi TV mediji postali potpuno zatvoreni. Ne samo RTS, nego i B92 i „Pink“ i sve televizije. Mislim da je to nedopustivo. Koristeći takve metode vraćamo se u neka vremena koja ne bi trebalo da obnavljamo. Mislim da bi to bilo izuzetno štetno za celo društvo.

 

ostatak intervjua možete pročitati na strani Akter-a

Mali oglasi Paraćin