gimnazialci-u-poseti-Andrijani-2Đački parlament paraćinske Gimnazije siromašnim osnovcima podelio 40 paketa vrednosti 1.000 evra

U okviru humanitarne akcije „Mi mislimo na vas“ članovi Đačkog parlamenta paraćinske Gimnazije podelili su 40 paketa osnovcima iz socijalno ugroženih porodica. Ukupna vrednost paketa iznosila je oko 1.000 evra. Gimnazijalci su sakupili i 40.000 dinara za bolesnu jedanaestogodišnju Andrijanu Popović iz Plane.
Prvo smo počeli u školi da sakupljamo staru garderobu. Pošto je odziv bio neočekivan, organizovali smo štand u gradu na koji su Paraćinci donosili polovnu i novu garderobu. Onda smo uključili i firme koje su nam donirale novac, sredstva za higijenu i školski pribor. U saradnji sa Crvenim krstom, pakete smo podelili mališanima koji do sada nikada nisu dobili socijalnu pomoć-kaže za „Politiku“ Zorica Vasić, predsednica gimnazijskog Parlamenta.


gimnazialci-u-poseti-Andrijani-3

Sav trdu koji su gimnazijalci uložili dok su sakupljali novac isplatio im se kada su videli ozarena lica mališana.
Najviše sam se obradovao Betmenu, jer moja majka nikada ne bi mogla da mi kupi takvu igračku. Dobio sam i školski pribor i puno garderobe-bio je srećan desetogodišnji Miloš Aleksić.
Pored paketa i garderobe za socijalno ugrožene, ovi humani gimnazijalci sakupili su 40.000 dinara za Andrijanu Popović iz Plane.

 

gimnazialci-u-poseti-Andrijani


Andrijana ima samo 11 godina, a zbog tumora, koji joj naleže na mozak više ne može ni da govori. Imala je bezbroj operacija. Međutim, tumor je toliko uznapredovao da više ni operacije ne mogu da joj pomognu. O njoj brine samohrana majka Ivana. U kući koja nema ni kupatilo žive i Andrijanin baka, deka i ujak. Novac smo sakupili, jer smo čuli da joj je neophodna posebna soba, koju ona nema-navodi Anđela Milošević, član Parlamenta.


gimnazialci-u-poseti-Andrijani-1

Izvor Politika

zahvaljujemo se Z. Gligorijević na tekstu

Mali oglasi Paraćin