aleksasaAleksa Popovic (18godina) je III. razred srednje muzičke škole "Kosta Manojlović" u Zemunu u klasi profesora Bojana Vukelića.Do sada ima više od dvadeset prvih nagrada na raznim takmičenjima. Nizu muzičku školu je zavrsio u Paraćinu u klasi nastavnika Tome Milosavljevića.

Prošle godine je bio pobednik projekta "Muzika za mir" koji su organizovali mladi umetnici Vitalij Vatulja saksofonista i Maria Nemcova pijanistkinja (pre nekoliko dana su opet bili gosti paraćinske muzičke škole). Aleksa je izabran od nekoliko stotina kandidata iz više zemalja da svira na svečanom Gala koncertu u Moskvi, i tamo je proveo 8 dana.

Ove godine je već na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko osvojio I. nagradu, pre mesec dana. Na ovom takmičenju (Republičkom) Aleksa je jedini sa 100 poena u celoj kategoriji  za saksofon. On je već duže vreme najperspektivniji mladi saksofonista u Srbiji što potvrđuju samo prve nagrade koje osvaja na takmičenjima.


pavleAli to nije sve, i njegov mlađi brat Pavle (15 god.) je juče na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu osvojio Specijalnu nagradu i 100 poena (violončelo) Pavle, isto kao i Aleksa je na mnogobrojnim takmičenjima osvajao samo prve nagrade a sada se sprema za takmičenje u Drezdenu.

Najbolji mladi čelista u Srbiji je Pavle a đak je Skole za muzičke talente u Ćupriji.

Mali oglasi Paraćin