2019

U petak 2. avgusta 2019. u Paraćinu će biti organizovan koncert Sergeja Ćetkovića. Početak koncerta je zakazan za 21:00h u centru grada, na prostoru ispred gradske apoteke.

Organizator koncerta je Kulturni centar Paraćin, pokrovitelj Opština Paraćin.

sergej cetkovic

Nemačka kompanija Lidl najavila je da će 11. aprila otvoriti prodavnice u Paraćinu i Vrbasu tako da će ukupno u Srbiji imati 27 prodavnica.

Iako su sve Lidl prodavnice u Srbiji građene po istom, savremenom konceptu, Lidl u Paraćinu je jedinstven po tome što čuva deo istorije, navodi se u saopštenju.

lidl 3 n1

Pred početak izgradnje te prodavnice, na lokaciji je otkriveno arheološko nalazište koje je dalo uvid u delove prošlosti koje je Lidl, u saradnji sa Zavičajnim muzejom Paraćin, odlučio da sačuva od zaborava.

Kompanija Lidl Srbija finansirala je zaštitna arheološka istraživanja, tokom kojih su na lokaciji otkriveni različiti predmeti iz svakodnevne upotrebe koji potiču iz prvog veka naše ere, poput delova nakita, tegova i raznovrsnih alata koji su napravljeni od kosti i kamena, dok najveći broj tih nalaza čine delovi grnčarije.

Posetioci Lidla će moći da se upoznaju sa odabranim replikama pronađenih predmeta koji govore o postojanju naselja u kome su tokom prvog i i drugog veka naše ere zajedno živeli Kelti i Dačani, ali i Rimljani.

izvor N1

predavaci jagodrom

Imamo veliko zadovoljstvo da Vas pozovemo da sredinom marta (tačnije 16 i 17 marta) posetite najveću IT konferenciju u ovom delu Srbije posvećenu razvoju i unapređenju poslovanja putem interneta Jagodrom.

Jagodrom konferencija se ove godine održava po drugi put i iz iskustva sa prve konferencije sigurni smo da će i ovog puta doneti puno korisnih i praktičnih saveta za sve koji žele da unaprede svoje poslovanje. Ove godine pored većeg broja predavača (čak 16 predavača) u dva dana koliko će trajati konferencija predavači će preneti svoje znanje i iskustvo svim posetiocima i što je još važnije imaćete priliku da postavite bilo koje pitanje vezano za Vaše poslovanje. 

Prijavi se

Predavači su zaista pažljivo izabrani iz različitih oblasti tako da će zadovoljiiti sve potrebne oblasti za Vaše internet predstavljanje. Između ostalog od predavača će biti jedan od najboljih stručnjaka u oblasti Google oglašavanja Miroslav Varga zatim Istok Pavlović stučnjak iz oblasti oglašavanja na internetu i društvenim  mrežama, Miloje Sekulić internet i marketing konsultant vlasnik agencije za digitalno oglašavanje, Nenad Pantelić stručnjak iz oblasti optimizacije internet prezentacija za pretraživače Nemanja Sekulić digitalni umetnik koji od fotografija pravi umetnička dela ...

Ono što je za nas sjajno je da će i Paraćin imati svoje predstavnike u vidu predavače :) naime dve uspešne firme koje koriste internet u promociji svojih usluga preneće svoja iskustva a to je Maja Jevđević iz kozmetičkog salona Glamur i Aleksandar Radunović iz servisa Auto Aca.

Konferencija se održavanja 16 i 17 marta preciznu satnicu i predavače imate na njihovom sajtu http://www.jagodrom.rs/ u hotelu Hill u Jagodini. Važno je da su prijave obavezne zbog ograničenog broja mesta tako da požurite i prijavite se odmah da bi ste sebi obezbedili mesto jer je ovo zaista odlična prilika da čujete korisne savete koje će te moći odmah primeniti u svom poslovanju.

Prijavi se

odbranimo grzu

U četvrtak, 28. februara 2019. u 17 časova u paraćinskom pozorištu održaće se tribina na temu "Posledica izgradnje MHE na rekama u Srbiji".

Učesnici tribine su: prof. dr Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Predrag Simonović, Biloški fakultet Beograd.

Skolske klupe

Kako prenosi Blic preporuka Ministarstva zdravlja da se zbog virusa gripa raspust produži za nedelju dana usvojena je danas na sednici Vlade, te će sve osnovne i srednje škole u Srbiji početi sa radom sedam dana kasnije nego što je planirano - 25. februara.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predložio je na današnjoj sednici Vlade Srbije da se zimski raspust za osnovce i srednjoškolce produži za još nedelju dana, što je i usvojeno.

Mali oglasi Paraćin

Odgajivacnica nemackih ovcara "Sumadijski div" pro ...
Izdajem jednoiposoban, namesten stan studentima. S ...
Na prodaju porodicno stambena kuca u Paracinu,Tesl ...