Najbrojnije Kulturno umetničko društvo u opštini Paraćin "Spasovdanski vez" će i ove godine održati veliki godišnji koncert. Njima je već postala tradicija, da svakog proleća organizuju koncert u paraćinskom pozorištu, a za ovu godinu su nam spremili interesantan program. Ovo Kulturno umetničko društvo obiluje talentovanim igračima, pa će gledaoci moći da uživaju u raznim igrama, odličnoj muzici, i obećavaju 90 minuta veoma zanimljivog programa, koji su nam pripremili članovi KUD-a Spasovdanski vez iz Drenovca. Njihovi gosti biće KUD "Oplenac" iz Topole i Pevački etno ansambl "Lazarice" iz Kruševca. Koncert biće održan u petak 12. Maja 2017. godine od 18h, u paraćinskom pozorištu. Cena karte je 200 dinara, a možete je nabaviti na blagajni pozorišta.

spasovdanski vez vrti kolo

Spasovdanski vez je osnovan kao kulturno umetničko društvo još u Martu 2013. godina i od tada aktivno nastupaju širom Srbije i u inotranstvu. Mogu se pohvaliti učestvovanjima na raznim smotrama i saborima folklora, kao i nastupima u Sloveniji gde su predstavljali opštinu Paraćin, na susretima pobratimskim opštinama, na nastupima u Kotor Varoši u Republici Srpskoj i na Međunarodnom festivalu folklora "Dani Debarce 2014", na Ohridu.
Trudeći se da neguju tradiciju, običaje i ono staro što nam je od predaka ostalo, čini da njihove koreografije obiluju narodnim motivima, mogu se pohvaliti brojnim igračima i kvalitetnim narodnim nošnjama.
Sastavljeni od 4 izvođačka ansambla, solista i orkestra, upotpunjeni odličnim igračima, svakodnevno se trude da prezentuju publici narodne igre i izvornu muziku iz različitih krajeva Srbije. Mladi ljudi aktivni u igranju mogu se pohvaliti i brojnim putovanjima, dobrom druženju i interesantnim mestima koja su posetili, kao članovi Kulturno umetničkog društva "Spasovdanski vez".

Broj igrača u ovom Kulturno umetničkom društvu odavno je premašio cifru od 100 članova, pa su se jednom prilikom na godišnjem koncertu u Hali sportova predstavili kompleksnom koreografijom gde je učestvovalo 100 igrača. Zahtevna koreografija nije ih sprečila da se predstave u najboljem svetlu, pa su igrači drenovačkog KUD-a zablistali i oduševili publiku ne samo brojnim članovima koji su tom prilikom nastupili već i tačnošću, perfektnom igrom, i osmesima na svim licima igrača.

Neke od koreografija koje ovo društvo izvodi su: Igre iz Pčinje, Igre iz Mačve, Igre iz Šumadije, Igre iz Ponišavlja i Leskovca, i brojne nove koreografije koje nam sprema Kulturno umetničko društvo "Spasovdanski vez".

spasovdanski vez vrti kolo koncert

KUD "Spasovdanski vez" se pored igre i pesme bavi i društveno-korisnim akcijama, humanitarnim radom, učestvovanjem u omladinskim projektima i drugim aktivnostima.
NAJ SPASOVDANCI!

U sklopu obeležavanja 4. rođendana članovi društva "Spasovdanski vez" izabrali su najbolje među igračima u prethodnoj godini.

"Zbog izuzetnog odnosa prema društvu, zbog posvećenosti radu, koncertima i probama i zbog iskazane kolegijalnosti i ličnog igračkog napretka, za naj Spasovdance proglašeni su Milojevic Filip i Sanja Simic."
Početkom aprila imali su priliku da ugoste ansambl narodnih igara "Krinička" iz Belorusije iz grada Bresta.

Ne propustite priliku da pogledate šta nam sprema ovo Kulturno umetničko društvo, a iz ranijih iskustava znamo da svaki put umeju iznova da oduševe svoje gledaoce.

M.S.

Mali oglasi Paraćin

Dobar dan,Uzmi svoj brz i jednostavan zajam ovde s ...
Prodajem mašinu za pranje i sušenje veša Candy pot ...
Prodajem CD plejer Technics SL PG -490 sa daljinsk ...
Prodajem sto od belog jasena puno drvo lakiran u p ...
nudimo zajmove za osobe s lošim dugovanjima i bez ...